4 tips voor het beste sim only abonnement

Denkt u er over na een sim only abonnement af te sluiten? Maak gebruik van de onderstaande 4 tips, waarmee u ervoor zorgt dat u het beste abonnement af kunt sluiten, waarmee u voordelig gebruik kunt maken van uw mobiele telefoon.

Een sim only abonnement bestaat uit een maandelijkse overeenkomst, door middel van het gebruik van een simkaart. U dient zelf een losse mobiele telefoon (simlockvrij) aan te kopen, of gebruik te maken van een mobiele telefoon die u nog heeft liggen.

Contractduur en opzegtermijn
Let bij de keuze voor een sim only abonnement op de contractduur en opzegtermijn. Een contractduur van 2 jaar is doorgaans het meest voordelig, gezien de langdurige overeenkomst met de provider. Een contractduur van 1 jaar is doorgaans net iets duurder, maar levert nog altijd voordeel op. Een maandelijks opzegbaar sim only abonnement is het minst voordelig, maar biedt aan de andere kant de meeste flexibiliteit.

Belt u al jaren met een bepaalde provider en wilt u daar een sim only abonnement afsluiten? Kies dan voor een contractduur van 2 jaar om van het maximale voordeel te profiteren. Stapt u over naar een nieuwe (onbekende) provider? Kies dan voor flexibiliteit, om op basis van de opzegtermijn eventueel te kunnen wisselen indien het toch tegenvalt. Bij tevredenheid na enkele maanden is het alsnog mogelijk een sim only abonnement voor 1 of 2 jaar af te sluiten.

Consequenties verbruiken internetbundel
Wilt u een sim only abonnement afsluiten en gebruik maken van mobiel internet? Vergelijk zowel het aantal MB’s per maand dat u tot uw beschikking krijgt, als de snelheid waarmee u kunt downloaden. Ga uit van minimaal 2 Mbit/s voor regulier gebruik en minimaal 7,2 Mbit/s om geluid en beeld te kunnen streamen.

Kijk tevens goed naar de consequenties van het volledig verbruiken van uw internetbundel. Bepaalde providers brengen u daarna (hoge) extra kosten in rekening voor het internetgebruik, terwijl anderen alleen de snelheid terugschroeven en u gratis gebruik laten maken van bijvoorbeeld Whatsapp en andere diensten die nauwelijks bandbreedte vragen.

Bereken de totale kosten over 1 of 2 jaar
U kunt het meest voordelige abonnement voor uw telefoon afsluiten door de totale kosten over 1 of 2 jaar te berekenen. Dit is met name interessant wanneer u een nieuwe telefoon op het oog heeft. Tel de kosten van het losse toestel op bij de kosten voor sim only gedurende 1 of 2 jaar. Vergelijk dit met de totale kosten die een regulier abonnement gedurende 12 of 24 maanden met zich mee zal brengen.

Houd tevens rekening met eventuele (tijdelijke) kortingen die er beschikbaar zijn. Bereken de totale kosten over de looptijd die u op het oog heeft, om na te gaan welk abonnement het meest voordelig uit zal pakken. Houd er rekening mee dat u in combinatie met een sim only abonnement zelf voor de aanschaf van de telefoon dient te zorgen, iets dat om een behoorlijke investering kan vragen.

Voordelige virtuele providers
Wilt u het beste sim only abonnement afsluiten? Maak daarvoor gebruik van het netwerk van een van de grote providers, maar kijk goed naar de virtuele providers die u daarmee van dienst kunnen zijn. Aanbieders als Simyo, Youfone en Simpel maken gebruik van de netwerken van KPN, Vodafone en T-Mobile. Zij stunten echter veel meer met de prijzen, om aan naamsbekendheid te winnen en meer klanten aan te kunnen trekken.

Ook de dochtermerken als Telfort (KPN), Hollandsnieuwe (Vodafone) en Ben (T-Mobile) vormen doorgaans een interessant alternatief, om een voordelig sim only abonnement af te sluiten. Gebruik deze vier tips om het beste sim only abonnement te kiezen en daar een zo scherp mogelijk bedrag per maand voor te betalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *