GSM abonnement vergelijken

Wilt u een GSM abonnement vergelijken, bijvoorbeeld omdat u benieuwd bent naar de tarieven die de verschillende aanbieders u in rekening zullen brengen? Houd er rekening mee dat KPN, T-Mobile en Vodafone over het algemeen relatief duur zijn. Telfort, Ben en Hollandsnieuwe zijn al een stuk goedkoper en ook Tele2, Simpel en Simyo zijn voordelige aanbieders. Hi is een jongerenmerk, net als MTV Mobile en SIZZ.

Regulier abonnement of sim only
Gaat u een GSM abonnement vergelijken? Dan is het in ieder geval een goed idee om een keuze te maken tussen een regulier abonnement of een sim only aanbieding. Een regulier abonnement zorgt voor een telefoon in combinatie met een aantal belminuten, SMS’jes en eventueel MB’s internet. Houd er rekening mee dat de kosten voor de telefoon vaak in de abonnementskosten verwerkt zijn. Bij KPN, Telfort en Hi leaset u het toestel, waardoor het eigendom blijft van uw telecomaanbieder.

Aantal belminuten per maand
Kies vervolgens een aantal belminuten per maand, zodat u de GSM abonnementen kunt vergelijken. Belt u weinig? Dan heeft u met 100 belminuten of minder waarschijnlijk een prima abonnement in handen. Belt u gemiddeld tot veel? Kies dan ongeveer 300 belminuten per maand. Indien u nog veel meer aan de telefoon bent is het verstandig om een meer uitgebreid GSM abonnement te vergelijken.

SMS en internet
Kijk daarnaast goed naar de mogelijkheden met betrekking tot SMS en internet. Een SMS versturen we over het algemeen steeds minder, dus kies het aantal SMS’jes desgewenst zo laag mogelijk. Zit u af en toe wel eens op het internet, maar maakt u daar nauwelijks gebruik van? Dan is 100MB per maand meer dan voldoende. Een gemiddelde gebruiker kiest voor 300 – 500MB en de databundels van 1000MB of meer per maand zijn er voor iedereen die ook apps wenst te downloaden of filmpjes wenst te kijken. Doet u dit laatste vooral via Wifi? Dan kunt u de meer eenvoudige GSM abonnementen vergelijken.

Aansluitkosten en nummerbehoud
Gaat u een GSM abonnement vergelijken en heeft u op dit moment ook al een abonnement? Kijk dan goed naar de mogelijkheden met betrekking tot nummerbehoud en de kosten die men u hier eventueel voor in rekening zal brengen. Daarnaast kunt u kijken naar de aansluitkosten die men in een aantal gevallen zal berekenen. Dit zijn stuk voor stuk elementen die een aanvullende kostenpost vormen, waardoor het verstandig is om hier goed naar te kijken. U kunt op die manier de totale prijs van een abonnement berekenen, om die mee te nemen in de vergelijking die u maakt.

Bellen buiten de bundel
Kijk tenslotte goed naar de kosten van het bellen buiten de bundel, wanneer u abonnementen gaat vergelijken. Vaak schieten de kosten omhoog op het moment dat uw belbundel op is en u per minuut af gaat rekenen, buiten uw bundel. Vergelijk de GSM abonnementen door deze kosten naast elkaar te zetten en die op te tellen bij de abonnementskosten, zodat u een goede keuze kunt maken, zonder dat u voor vervelende verrassingen komt te staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *