Reisverzekeringen vergelijken

Wilt u een reisverzekering vergelijken? Dan is het verstandig om goed te kijken naar een aantal verschillende punten, die er samen voor zorgen dat u een weldoordachte keuze kunt maken. Let bijvoorbeeld op de verschillen tussen een doorlopende en een kortlopende reisverzekering, houd rekening met de geografische dekking en sluit eventueel ook direct een annuleringsverzekering af. Wanneer u een geschikte reisverzekering heeft gevonden is het van belang om uw oude reisverzekering op te zeggen, of dat voor u te laten doen.

Doorlopende of kortlopende reisverzekering
Maak allereerst een keuze tussen een doorlopende reisverzekering en een kortlopende reisverzekering, door de alternatieven goed met elkaar te vergelijken. Een kortlopende reisverzekering valt volledig samen te stellen op basis van uw wensen voor een aankomende reis. Dat is bijvoorbeeld interessant wanneer u op wintersport gaat, of u een avontuurlijke reis gaat maken, waarbij de risico’s wat hoger dan gemiddeld liggen. Aan de andere kant is de doorlopend reisverzekering vooral een goed idee wanneer u regelmatig op reis gaat. U betaalt in dat geval een relatief lage premie en u hoeft daarbij niet steeds te denken aan het afsluiten van een verzekering.

Reisverzekering en geografische dekking
Zodra u de vorm van uw reisverzekering heeft gekozen kunt u doorlopende reisverzekeringen vergelijken op basis van hun geografische dekking. U kunt daarbij kiezen voor een dekking in alleen Nederland (goed geschikt voor dagtrips), voor een dekking in heel Europa of een dekking over heel de wereld. Uiteraard is die laatste dekking ook de meest prijzige en is het verstandig om die alleen af te sluiten wanneer u daadwerkelijk van plan bent intercontinentaal te gaan reizen. U kunt de reisverzekeringen vergelijken door de premies op een rij te zetten en dat vervolgens te combineren met de reisplannen die u heeft.

Tip: Indien u eenmalig naar een ander werelddeel gaat kunt u in dat jaar werelddekking toevoegen, om die vervolgens weer uit te zetten na uw reis.

Reis- en annuleringsverzekering
Gaat u reisverzekeringen vergelijken, dan is het verstandig om ook goed te kijken naar de mogelijkheid om direct een annuleringsverzekering af te sluiten. Vooral met betrekking tot grotere reizen is het verstandig om dit te doen, zodat u de reis financieel gezien zonder zorgen kunt annuleren. Tijdens het vergelijken van reisverzekeringen zal u merken dat het relatief voordelig is om de beide verzekeringen gecombineerd af te sluiten, in plaats van hier losse polissen voor aan te vragen.

Reisverzekering opzeggen
Wanneer u de reisverzekeringen gaat vergelijken is het goed mogelijk dat u uitkomt op een meer voordelige optie, dan die u op dit moment heeft. In dat geval is het verstandig om de nieuwe verzekering eerst af te sluiten, zodat u zeker weet dat men dit in orde zal maken. Vervolgens kunt u de oude verzekering opzeggen, al kunt u dat ook laten doen. Veel van de verzekeraars doen dit gewoon gratis voor u, waardoor u er na het reisverzekeringen vergelijken zo min mogelijk omkijken naar zal hebben en alles netjes voor u geregeld wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *