Sim only abonnementen vergelijken

Wilt u sim only abonnementen vergelijken, bijvoorbeeld omdat u uw bestaande telefoon wilt blijven gebruiken, maar u graag op een voordelige manier wilt gaan bellen? Kijk onder andere goed naar het aantal belminuten en het internet in de bundel, maar besteed ook aandacht aan de snelheid van het internet. Tenslotte is het verstandig om goed te kijken naar de looptijd en eventuele flexibiliteit die u heeft, met betrekking tot de sim only abonnementen die u wilt vergelijken.

Belminuten en SMS-berichten
Het bellen is voor veel mensen nog steeds het meest belangrijk bij het sim only abonnementen vergelijken. We kopen een telefoon uiteindelijk om er mee te bellen of een SMS bericht te versturen, al versturen we berichten steeds vaker via het (mobiele) internet, met applicaties als Whatsapp. Zorg ervoor dat u kunt bellen met een uitstekend netwerk en dat het aantal belminuten past bij uw wensen. Belt u weinig? Dan is 100 minuten per maand voldoende. Belt u wat meer? Ga dan voor 200 – 300 belminuten en kies er meer wanneer u dagelijks veel telefoneert.

Internet in de bundel
U kunt vervolgens sim only abonnementen vergelijken door ook te letten op het mobiele internet dat er eventueel wordt aangeboden. Wilt u uw email onderweg kunnen checken of wilt u bijvoorbeeld op kunnen zoeken hoeveel minuten vertraging de komende trein of bus heeft? Kies voor een sim only abonnement met mobiel internet. U heeft voldoende aan 100 – 250MB per maand wanneer u daar weinig gebruik van maakt. 500MB staat voor een gemiddeld verbruik en indien u uw smartphone ook wenst te gebruiken om filmpjes te kijken of muziek te streamen is het verstandig om een bundel van minimaal 1000MB per maand af te sluiten.

Snelheid van het internet
U kunt sim only abonnementen vergelijken op basis van het aantal belminuten of MB’s aan internet waar u maandelijks de beschikking over heeft, maar het is minstens zo interessant om eens goed te kijken naar de snelheid. Men zal over het algemeen het aantal ‘Mbps’ aangeven. Deel dit getal door 8, om ongeveer uit te komen bij het aantal MB/s. Een snelheid van 2000 Kbps staat dus voor een snelheid van 250 KB/s, een snelheid waarmee u goed uit de voeten kunt. Wilt u sneller internet? Kies dan voor een 4G aansluiting.

Looptijd en flexibiliteit
U kunt de sim only abonnementen tenslotte vergelijken op basis van het contract dat u daar aangaat. Vanuit het verleden zijn we gewend om 1 tot 2 jaar aan een contract vast te zitten. Het is tegenwoordig goed mogelijk om een contract voor een maand af te sluiten, of een contract te kiezen dat u kunt opzeggen wanneer u wilt. Houd er rekening mee dat u dan over het algemeen wat meer betaalt dan wanneer u minimaal een jaarcontract aangaat. U kunt de sim only abonnementen vergelijken door deze elementen goed in de gaten te houden, zodat u uiteindelijk de juiste keuze kunt maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *