Vergelijk autoverzekeringen en bespaar honderden euro’s

Maakt u al jaren gebruik van uw autoverzekering en bent u niet eerder overgestapt? Dan is het verstandig om hier eens kritisch naar te kijken, aangezien de kans groot is dat u (veel) teveel betaalt. De (online) autoverzekeraars hebben de premies de laatste jaren een aantal keren flink omlaag gebracht. Heeft u daar destijds niet van kunnen profiteren? Dan is dit een goed moment om de verschillende alternatieven met elkaar te vergelijken. U zorgt er op die manier voor dat u een goedkope autoverzekering kunt afsluiten, waarbij de dekking volledig aan uw wensen voldoet.

Online vergelijking
U kunt eenvoudig een online vergelijking maken, waarmee u zomaar een paar honderd euro per jaar kunt besparen. Verschillen van €200 – €300 per jaar zijn geen uitzondering, waardoor het meer dan de moeite waard is om een vergelijking te maken. Het is voldoende om aan te geven welke auto u rijdt (kenteken of merk en model) en enkele gegevens over uw persoonlijke situatie te delen. Op basis daarvan kunnen we u een overzicht bieden van de verschillende verzekeraars en uw premie. De kans is groot dat u zal ontdekken dat u flink kunt besparen op de premie voor uw autoverzekering.

Online verzekeraars
Met name de verschillende online verzekeraars zijn de moeite van het vergelijken meer dan waard. De online aanbieders maken zoveel mogelijk gebruik van het internet, om de kosten te drukken. Dit resulteert in een zeer scherpe premie, terwijl u aan de andere kant toch kunt rekenen op een uitstekende dekking. Bovendien kunt u een eventuele schade gewoon online doorgeven en kunt u online wijzigingen in uw dekking aanbrengen. U bespaart wat dat betreft enorm op de premie die u betaalt, maar u kunt bovendien rekenen op een aanvullende mate van flexibiliteit, snelheid en eenvoud.

Schadevrije jaren
Wilt u verder besparen op de premie voor uw autoverzekering? Dan is het van groot belang om zoveel mogelijk schadevrije jaren op te bouwen. Vergelijk bovendien het verschil aan kosten tussen het claimen van een schade en het zelf betalen hiervan. Wat betekent een claim voor de premie die u volgend jaar betaalt, net als de jaren daarop? Loopt de premie hoger op dan de schade die u op dit moment wilt claimen? Dan is het, indien mogelijk, wellicht verstandig om de schade zelf te betalen en het aantal schadevrije jaren op die manier ongemoeid te laten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *