Woonverzekeringen vergelijken

Wilt u woonverzekeringen vergelijken? Houd er dan rekening mee dat deze bestaan uit meerdere onderdelen. U kunt ervoor kiezen om een typische woonverzekering af te sluiten, maar u heeft daarnaast de mogelijkheid om de inboedelverzekering en de opstalverzekering apart af te sluiten. Welke vorm u kiest is aan u, maar houd er rekening mee dat het over het algemeen voordeliger is om dit binnen een pakket te doen.

Tip: De kans is groot dat verzekeraars u een korting op de beide verzekeringen aanbieden, wanneer u kiest voor een totale woonverzekering.

Woonverzekeringen vergelijken
U kunt woonverzekeringen vergelijken, door naar de combinatie van inboedelverzekeringen en opstalverzekeringen te kijken. U kunt op die manier flink besparen op de premie, maar de combinatie van de beide verzekeringen brengt nog een ander voordeel met zich mee. Op het moment dat er sprake is van een schade aan uw woning weet u namelijk precies waar u terecht kunt. Wanneer u zowel de inboedel- als de opstalverzekering combineert in een woonverzekering, komt u altijd bij dezelfde verzekeraar uit. Hierdoor zal de schade over het algemeen sneller hersteld worden en loopt u niet het risico op een vervelend spel tussen meerdere verzekeringsmaatschappijen.

Inboedelverzekeringen vergelijken
Gaat u woonverzekeringen vergelijken, maar bent u eigenlijk alleen maar op zoek naar een inboedelverzekering, dan is het van belang om dat tijdig aan te geven. De inboedelverzekering maakt een onderdeel uit van de woonverzekering en richt zich op alles wat u in uw woning heeft staan. Het gaat dan om alles wat zonder sloop- of breekwerk kan worden weggehaald, zoals een televisie, meubels of een computer. Ook de tuinaanleg valt over het algemeen onder de inboedel, waardoor u ook daarvoor een inboedelverzekering af dient te sluiten.

Opstalverzekeringen vergelijken
Gaat u woonverzekeringen vergelijken, dan zal u er daarnaast achter komen dat de opstalverzekering het andere onderdeel vormt van het totaalplaatje. Dit is de verzekering die zich richt op de waarde van uw woning zelf. Wanneer u te maken krijgt met een brand, schade door storm of een inbraak is de kans groot dat er flinke kostenposten zullen ontstaan. Het is in dat geval van belang om de beschikking te hebben over een goede opstalverzekering, of de woonverzekeringen goed te hebben vergeleken. De verzekering dekt zowel de schade aan muren en vloeren, als schade aan de keuken, badkamer, leidingen, schuttingen en zelfs de centrale verwarming zoals die binnen uw woning actief is.

Maximaal uit te keren bedragen vergelijken
U kunt woonverzekeringen vergelijken door goed te kijken naar de verschillende elementen die er gedekt worden, maar u kunt zich daarnaast richten op de maximaal uit te keren bedragen. Probeer voor uzelf een risicoprofiel samen te stellen en kijk daarbij goed naar de mogelijke uitbreidingen op de standaard verzekeringen. In veel gevallen zal u daar meer dan voldoende aan hebben, mits de maximaal uit te keren bedragen hoog genoeg zijn. U kunt de woonverzekeringen vergelijken door op basis van de voorwaarden 3 – 5 exemplaren uit te zoeken en vervolgens te kijken naar de premie die u er dient te betalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *